Hentes kések - kezmuvesajandek.comhttps://kezmuvesajandek.com/ipari-kesek A kezmuvesajandek.com webáruház Papp László késkészítő mester hagyományos magyar bicskáit és zsebkéseit kínálja kedvező áron. A régi motívumok és a modern technológia ötvözete jelenik meg a konyhakések, hentes kések, vadászkések, bicskák, bicskatokok és ékszerek megmunkáltságán. Rendeljen online!  Disznóvágás-program az Ágnes tanyán, Tápiógyörgyénhttp://tapiotanya.hu/malacunk-volt/ Még sosem láttál disznóvágást? Szeretnél részt venni egy ilyen buliban? Jó lenne megkóstolni a friss húsból frissen készült ételeket? Magad választanád ki 70 receptből a haza szánt kolbász fűszerezését? Szívesen töltenél együtt egy téli hétvégét barátaiddal, családoddal falusi környezetben vagy csapatot építenél?
Az Ágnes tanya épületei, kertje, nyitott konyhája, kemencéi, cserépkályhás lakószobái kiváló helyszíne egy hagyományos disznóvágásnak!
A megfelelő méretű disznót a létszámnak megfelelően választjuk ki helyi gazdák állományából, utána mindent a ti kéréseiteknek megfelelően bonyolítunk! Kérheted a disznót élve vagy holtan, töltheted a kolbászt, megmondhatod "mire vágjuk a disznót"! Ha akarsz segítesz, ha akarsz, lazíthatsz! A reggelt fogópálinkával indítjuk, a napi ételeket pedig a ti igényeiteknek megfelelően készítjük el kemencében. Ha nincs ötletetek, teszünk ajánlatot. Amit pedig nem bírtatok megenni, elvihetitek magatokkal haza!
Keress minket a facebookon is!  Disznóvágás a Geréby Kúriánhttp://www.xn--disznvgs-ezab8q.hu A disznóvágás vidéken a téli szezont kezdetét is jelentette, ugyanis disznót vágni csak télen lehetett. A hagyományos disznóvágás hangulatát idézi téli csapatépítő programunk, a disznóvágásos csapatépítés. Ajánljuk programunkat cégek, baráti társaságok részére. Az elmaradhatatlan reggeli pálinka után mindenkinek lehetősége van megtapasztalni az igazi vidéki disznóvágás hangulatát. Hagyományos, kézzel tekerős pörzsölő, profi böllér, hurka, kolbász, kacagás. Kell-e ennél több?  Hurkatöltők Olaszországbólhttp://www.hurka-tolto.hu/ Sikeres kézi és elektromos húsdarálók, húskeverők, kolbásztöltők, szeletelők és csontfűrészek. Álló és fekvő hurkatöltők.  Baromfitartáshttp://baromfi.wyw.hu/ Baromfi, baromfitenyésztéssel foglalkozó oldalak gyűjteménye. Baromfi keltetés, takarmányozás, feldolgozás, baromfi gyakori betegségei. Kacsa, liba, pulyka, tyúk, gyöngytyúk és díszbaromfi tartástechnológia.  Szarvasmarhahttp://szarvasmarha.wyw.hu/ Haszonállataink tartásának jelentős hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, fajtaismertetőket, tenyésztőket.  Állattenyésztéshttp://allattenyesztes.wyw.hu/ Állattenyésztés, állattartás katalógus. Háziállatok, haszonállatok és hobbiállatok tartása, tenyésztése, takarmányozása.  Ételreceptekhttp://receptek.wyw.hu/ Könnyű és finom ételreceptek gyűjteménye. Katalógusunkban bátran keresgélhetsz a házias, magyaros, nemzetközi és különleges ételek receptjeit tartalmazó oldalak között. Hasznos, tippek tanácsok főzéshez és ha a napod már fárasztó volt, válogathatsz a különféle ételfutárok közül.  Kenyérsütés fortélyaihttp://kenyersutes.wyw.hu/ Érdekel a kenyérsütés? Gyakorlott kenyérsütő vagy, de újabb receptet keresel? Gyűjteményünkben mindent megtalálsz, ami a házi kenyérsütéssel kapcsolatos. Alapanyagok, magok, lisztek, kenyérsütő gépek.  Káposztás receptekhttp://kaposzta.wyw.hu/ A káposzta nemcsak hogy finom, de vitaminokban is gazdag. Gyűjteményünkben megtalálod a finomabbnál finomabb káposzta recepteket, ételeket: Töltött káposzta, székelykáposzta, káposztaleves, disznótoros káposzta, savanyú káposzta készítés.  Kocsonyahttp://kocsonya.wyw.hu/ A magyar konyha egyik remeke, a kocsonya. Tipikus téli étel, melyet készíthetünk sertésből, baromfiból, halból és vadból is. Oldalunkon igyekeztünk összegyűjteni mindent ami a kocsonyával, történetével, elkészítésével kapcsolatos.  Termelőtől - Húskészítményekhttp://www.termelotol.hu/termekkategoriak/huskeszitmeny Húskészítmények közvetlenül a termelőtől - neked! Húskészítmények: Disznótoros, disznósajt, kolbász, szalámi, szalonna, hurka, zsír, mangalica termékek.  Mangalica termékekhttp://mangalicatermekek-kovertanya.hu/ Kövér Tanya - Mangalica termékek értékesítése, rendelése. Szalámik, szalonnák, húsok, kolbász, mangalica zsír...  Kaiserhttp://www.kaiser.hu/ A cég jelenleg két termelő üzemmel rendelkezik. Békéscsabán a tradícionális, híres Csabai szárazáruk, a hagyományos érlelésű és füstölésű hungarikum szárazkolbászok készülnek. A Szolnokon lévő húsüzem a vörösáruk, májasok, turistafélék és sonkák mellett a hagyományos érlelésű, penészes szalámikat is előállít.  Csabai kolbászfesztiválhttp://csabaikolbaszfesztival.hu/ Csabai kolbászfesztivál Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban.  Gyulai Húskombinát Zrt.http://www.gyulahus.hu/ Gyulai kolbász, Csabai kolbász, Paraszt kolbász vagy a közkedvelt Gyulai májas, valamint új fejlesztésekkel igyekszünk fogyasztóink kedvében járni.  Hartai Kolbászhttp://www.hartaikolbasz.hu/ Hartai Henrik - Húsfeldolgozó kisüzem. A házilag készített kolbász fűszerezéséhez a hartaiak saját termesztésű fűszerpaprikát és fokhagymát használnak, melyek a termék jellemző ízei.  Jó tanácsok házi disznóvágáshozhttp://www.edenkert.hu/elet-mod/megeheztel-/disznovagas-jo-tanacsok-elelmisz ... Annak érdekében, hogy a disznóvágás csak örömöt okozzon, közreadjuk a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos húsfeldolgozás feltételeiről, és a disznóvágás veszélyeiről.  Teleasztal Lovagjai - Torhttp://teleasztallovagjai.freeweb.hu/receptek/tor.htm Véres és májas hurka, abált szalonna, töpörtő, disznósajt, kolbász és szalámi, orjaleves, toroskáposzta, tepertős pogácsa, hájas tészta és még hosszan sorolhatnánk a disznóvágáson készített és fogyasztott ételeket, de hogyan lesz a disznóólban békésen éldegélő állatból ez a sok finomság?  Jászbél Bt.http://www.jaszbel.hu/ Jászbél Bt. - Természetes és műbelek csomagolása és kereskedelme - Jászárokszállás.  Bahamas Nagyker: Kocsonyacsomaghttp://www.kocsonyacsomag.hu/ Remek gyorsfagyasztott kocsonyacsomag, kocsonyahús vásárlás. Sertésfarok, bőrke, sertésköröm, sertésfül.  Auchan: Hurka termékekhttp://termek.auchan.hu/huskeszitmeny/friss-huskeszitmeny/hurka Auchan kínálata: friss hurka termékek, melyek megtalálhatóak az áruházban.  Benke Laci bácsi sertésreceptjeihttp://www.libri.hu/konyv/laci-bacsi-sertesreceptjei.html Libri.hu - Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei. Benke László könyve. Tradícionális magyar ételek.  Hagyományos disznótoros ételekhttp://book.hu/konyv/14855/Hagyomanyos-disznotoros-etelek.html Dr. Nagy Zoltán és Majthényi László: Hagyományos disznótoros ételek. Magyar hagyományok bemutatása, valamint közel 60 féle recept segít különféle disznótoros ételek elkészítésében.  Disznótor - magyar étel, recept, hurka bloghttp://disznotor.blog.hu/ Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar ízek: Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak, akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel!  Húsfélék pácolása és füstölésehttp://www.libri.hu/konyv/husfelek-pacolasa-es-fustolese-hazilag.html Bernhard Gahm: Húsfélék pácolása és füstölése házilag. A könyv útmutatásai alapján magunk is kiváló minőségű és sokféle sonkát, szalonnát, császárhúst, tarját, csülkötés más egyéb finomságot készíthetünk.  Házi vágás, bontás, töltelékáru készítéshttp://www.libri.hu/konyv/hazi-vagas-bontas-toltelekaru-keszites.html Bernhard Gahm könyve: Házi vágás, bontás, töltelékáru készítés. Sertés, szarvasmarha, juh és házinyúl vágás és bontás műveletei. Hasznos lehet mindazoknak, akik házi vágásra készülnek.  Gasztroangyal: Disznóvágás, 2011http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/12/31/18/Gasztroangyal__Disznovagas_2011_ ... MTV videótár - Gasztroangyal című műsor egyik adása: Disznóvágás, 2011 decemberében.  Péter Jánosné: Házi disznótoroshttp://www.szalaykonyvek.hu/index.php/konyvek/konyv/1625 Hazánkban nagy hagyománya van a disznóvágásnak, nagy családi esemény. Az ízek házanként, tájegységenként eltérőek. Belsőségek és disznótoros recepteket tartalmaz a könyv.  Tolnai Kálmán: Falusi disznóvágáshttp://www.kalligram.com/?cl=kniha&iid=748&PHPSESSID=8f8a2627ac5eaf0d1c600ac ... Tolnai Kálmán: Falusi disznóvágás. Magyaros ízek sertéshúsból. Egyedülálló, átfogó műve a kezdő háziasszonyoknak is nagy segítséget nyújt: füstölt húsok, a májas és véres hurkák, a kolbászok, a szalámik, a pástétomok, disznósajt készítése, húsok tárolása, receptek sertéshúsból.  Húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkbanhttp://www.agroline.hu/node/322 A vegetarianizmus követőinek étrendjéből (a szemivegetariánusokét kivéve) mindenfajta hús és húst tartalmazó étel hiányzik. Teljes értékű fehérjéket tartalmazó élelmiszerek fogyasztására azonban (pl. a húsok) minden nap szükségünk van.  Kométa - Egészséges táplálkozáshttp://www.kometa.hu/egeszseg.html A tévhitet eloszlatva, a megfelelő mennyiségben bevitt hús nemcsak hogy nem káros, hanem kifejezetten szükséges a szervezet egyensúlyának fenntartásában.  A húsfogyasztás jelentőségehttp://sertesszovetseg.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=36 Miért fontos a hús fogyasztása? Mert nélkülözhetetlen tápanyagok jutnak a szervezetünkbe a húsokból. A húsok nagy biológiai értékű fehérjéket tartalmaznak. A húsok átlagos fehérjetartalma 20%, s ennek jelentős része teljes értékű fehérje. Ezért a tojással, tejjel, tejtermékekkel együtt szinte nélkülözhetetlenek az egészségmegőrző táplálkozásban.  Hús és más állati eredetű élelmiszerekhttp://www.dolceta.eu/magyarorszag/Mod5/Hus-es-mas-allati-eredet%C5%B1.html A magyarok alapvetően három húsféleséget fogyasztanak: sertést, baromfit és marhahúst. A srtéshús fogyasztása csökkenő tendenciát mutat. Az állati eredetű termékek sok tápanyagot tartalmaznak, fogyasztásuk teljes elutasítása negatív egészségügyi következményekkel járhat.  Egészségtelen vagy elengedhetetlen?http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/180741/1 Egy ország húsfogyasztási szokásainak alakulásában meghatározó szerepet játszik a nemzet konyhája. Leginkább a sertéshúst éri a vád, hogy fogyasztása elhízáshoz, szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb szövődmények kialakulásához vezet. De vajon felelőssé tehető-e önmagában egy nyersanyag mindezért?  Toros káposzta recepthttp://www.nosalty.hu/recept/toros-kaposzta Disznótoros káposzta recept, melyet hagyományosan disznóvágáskor készítünk, a frissen kevert kolbászhúsból.  Szalonna készítéshttp://grocceni.com/tor/szalonna.html Szalonna készítés, szalonna receptek. Abált, füstölt és sózott szalonnakészítés.  Zsír és tepertőhttp://grocceni.com/tor/zsir.html Zsírsütés, malac tepertő készítése. Egyéb gyakori elnevezések: töpörtő, töpörtyű, pörc. 
|
| Oldal leírása disznovagas.wyw.hu: Disznóvágás, disznótor katalógus. A disznóvágás, vagy disznóölés, a házaknál tartott sertés hagyományos módon történő levágása és feldolgozása, melyet az azt követő vacsora, disznótor fejez be. Disznóvágás, disznótor folyamata, kellékei, hagyományainak ismertetése. Disznótoros receptek: disznótoros ételek, hurka, kolbász töltés, disznósajt készítés. Gyűjteményünkben 102 válogatott disznóvágás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |