Sertéshús táplálkozástan, disznóhús fogyasztás > Disznóvágás - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sertéshús táplálkozástan, disznóhús fogyasztás > 8 weboldal. Kategória leírása: Sertéshús fogyasztás, helye az étrendünkben, táplálkozásunkban. Disznóhús kalória tartalma, tápértéke.

disznovagas.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

A trichinellózis tünetei
A trichinellózis tünetei
http://www.webbeteg.hu/cikkek/eloskodok/10301/trichinellozis--tunetek-fertozes

Webbeteg.hu - Hiteles információk orvosoktól, betegeknek. Veszélyes a disznóhús?... A trichinellózis (fonalóckór) tünetei, a betegség súlyossága. Magyarországon az utóbbi években vagy egyáltalán nem fordult elő, vagy évente csak néhány megbetegedést jelentettek. Ezeket az eseteket házi vágásból származó hús, valamint vaddisznóhús fogyasztása okozta.

www.webbeteg.hu
Húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
Húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
http://www.agroline.hu/node/322

A vegetarianizmus követőinek étrendjéből (a szemivegetariánusokét kivéve) mindenfajta hús és húst tartalmazó étel hiányzik. Teljes értékű fehérjéket tartalmazó élelmiszerek fogyasztására azonban (pl. a húsok) minden nap szükségünk van.

www.agroline.hu
Sertéshús helye a táplálkozásunkban
Sertéshús helye a táplálkozásunkban
http://taplalkozas.network.hu/blog/taplalkozas-klub-hirei/szerencses_aranyok ...

A húsokban fellelhető tápanyagok közül alapvető fontosságú a fehérje-, a vitamin- és az ásványianyag-tartalom. A különböző húsokban átlagosan 20% a fehérje, melynek nagy része teljes értékű, vagyis a szervezet számára nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavak megfelelő arányban találhatóak meg bennük. A húsfélék elsősorban a különböző B-vitaminokban (B1, B2, B6, B12), niacinban gazdagok, de tartalmaznak A- és D-vitamint is.

taplalkozas.network.hu
Egészségtelen vagy elengedhetetlen?
Egészségtelen vagy elengedhetetlen?
http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/180741/1

Egy ország húsfogyasztási szokásainak alakulásában meghatározó szerepet játszik a nemzet konyhája. Leginkább a sertéshúst éri a vád, hogy fogyasztása elhízáshoz, szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb szövődmények kialakulásához vezet. De vajon felelőssé tehető-e önmagában egy nyersanyag mindezért?

eletmod.hu
A sovány sertéshús javíthatja a testfelépítést
A sovány sertéshús javíthatja a testfelépítést
http://sertestenyesztes.hu/a-sovany-serteshus-fogyasztasa-segitheti-az-ember ...

A sovány sertéshús rendszeres fogyasztása javíthatja a testfelépítést, derült ki egy kutatásból.

sertestenyesztes.hu
Kométa - Egészséges táplálkozás
Kométa - Egészséges táplálkozás
http://www.kometa.hu/egeszseg.html

A tévhitet eloszlatva, a megfelelő mennyiségben bevitt hús nemcsak hogy nem káros, hanem kifejezetten szükséges a szervezet egyensúlyának fenntartásában.

www.kometa.hu
A húsfogyasztás jelentősége
A húsfogyasztás jelentősége
http://sertesszovetseg.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=36

Miért fontos a hús fogyasztása? Mert nélkülözhetetlen tápanyagok jutnak a szervezetünkbe a húsokból. A húsok nagy biológiai értékű fehérjéket tartalmaznak. A húsok átlagos fehérjetartalma 20%, s ennek jelentős része teljes értékű fehérje. Ezért a tojással, tejjel, tejtermékekkel együtt szinte nélkülözhetetlenek az egészségmegőrző táplálkozásban.

sertesszovetseg.hu
Hús és más állati eredetű élelmiszerek
Hús és más állati eredetű élelmiszerek
http://www.dolceta.eu/magyarorszag/Mod5/Hus-es-mas-allati-eredet%C5%B1.html

A magyarok alapvetően három húsféleséget fogyasztanak: sertést, baromfit és marhahúst. A srtéshús fogyasztása csökkenő tendenciát mutat. Az állati eredetű termékek sok tápanyagot tartalmaznak, fogyasztásuk teljes elutasítása negatív egészségügyi következményekkel járhat.

www.dolceta.eu
Oldal leírása
disznovagas.wyw.hu: Disznóvágás, disznótor katalógus. A disznóvágás, vagy disznóölés, a házaknál tartott sertés hagyományos módon történő levágása és feldolgozása, melyet az azt követő vacsora, disznótor fejez be. Disznóvágás, disznótor folyamata, kellékei, hagyományainak ismertetése. Disznótoros receptek: disznótoros ételek, hurka, kolbász töltés, disznósajt készítés.
Gyűjteményünkben 102 válogatott disznóvágás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 102 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 40352