Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sertéshús táplálkozástan, disznóhús fogyasztás > 7 weboldal. Kategória leírása: Sertéshús fogyasztás, helye az étrendünkben, táplálkozásunkban. Disznóhús kalória tartalma, tápértéke.
Húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkbanhttp://www.agroline.hu/node/322 A vegetarianizmus követőinek étrendjéből (a szemivegetariánusokét kivéve) mindenfajta hús és húst tartalmazó étel hiányzik. Teljes értékű fehérjéket tartalmazó élelmiszerek fogyasztására azonban (pl. a húsok) minden nap szükségünk van.  Sertéshús helye a táplálkozásunkbanhttp://taplalkozas.network.hu/blog/taplalkozas-klub-hirei/szerencses_aranyok ... A húsokban fellelhető tápanyagok közül alapvető fontosságú a fehérje-, a vitamin- és az ásványianyag-tartalom. A különböző húsokban átlagosan 20% a fehérje, melynek nagy része teljes értékű, vagyis a szervezet számára nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavak megfelelő arányban találhatóak meg bennük. A húsfélék elsősorban a különböző B-vitaminokban (B1, B2, B6, B12), niacinban gazdagok, de tartalmaznak A- és D-vitamint is.  Egészségtelen vagy elengedhetetlen?http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/180741/1 Egy ország húsfogyasztási szokásainak alakulásában meghatározó szerepet játszik a nemzet konyhája. Leginkább a sertéshúst éri a vád, hogy fogyasztása elhízáshoz, szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb szövődmények kialakulásához vezet. De vajon felelőssé tehető-e önmagában egy nyersanyag mindezért?  Kométa - Egészséges táplálkozáshttp://www.kometa.hu/egeszseg.html A tévhitet eloszlatva, a megfelelő mennyiségben bevitt hús nemcsak hogy nem káros, hanem kifejezetten szükséges a szervezet egyensúlyának fenntartásában.  A húsfogyasztás jelentőségehttp://sertesszovetseg.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=36 Miért fontos a hús fogyasztása? Mert nélkülözhetetlen tápanyagok jutnak a szervezetünkbe a húsokból. A húsok nagy biológiai értékű fehérjéket tartalmaznak. A húsok átlagos fehérjetartalma 20%, s ennek jelentős része teljes értékű fehérje. Ezért a tojással, tejjel, tejtermékekkel együtt szinte nélkülözhetetlenek az egészségmegőrző táplálkozásban.  Hús és más állati eredetű élelmiszerekhttp://www.dolceta.eu/magyarorszag/Mod5/Hus-es-mas-allati-eredet%C5%B1.html A magyarok alapvetően három húsféleséget fogyasztanak: sertést, baromfit és marhahúst. A srtéshús fogyasztása csökkenő tendenciát mutat. Az állati eredetű termékek sok tápanyagot tartalmaznak, fogyasztásuk teljes elutasítása negatív egészségügyi következményekkel járhat. 
|
| Oldal leírása disznovagas.wyw.hu: Disznóvágás, disznótor katalógus. A disznóvágás, vagy disznóölés, a házaknál tartott sertés hagyományos módon történő levágása és feldolgozása, melyet az azt követő vacsora, disznótor fejez be. Disznóvágás, disznótor folyamata, kellékei, hagyományainak ismertetése. Disznótoros receptek: disznótoros ételek, hurka, kolbász töltés, disznósajt készítés. Gyűjteményünkben 102 válogatott disznóvágás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |